<

OM KENNELN

UPPFÖDNING AV ROTTWEILER OCH PUMI

Min, Angelica Göbel, kennel finns i Sundsvall, Västernorrland, och består av Rottweiler och Pumi.
För mig är hundarnas välmående nummer ett.
Att aktivera dem både mentalt och fysisk med olika dagliga utmaningar.
Är mycket engagerad i bruks, lydnad, utställning och vallning med allla mina hundar.


ROTTWEILER

Hur det kommer sig att jag skaffa Rottweiler? Jo, träffade en hane i ett stall där jag hade min häst inackoderad. Blev bara förälskad direkt. Han hette Dobber och var en godmodig, lugn och super trevlig Rottweiler. Då bestämde jag mig för att i framtiden skulle jag skaffa en själv :)

Dröjde hela 7 år innan det var dags att börja leta kennel. Fanns inte så mycket på internet och svårt att börja leta när man inte hade en aning om vad man skulle leta efter. Men fick till slut tipset att ringa Taptos kennel i Lindesberg. Jag fick efter mycket förhör och utfrågningar ok att köpa en valp av henne. Hon hade en 10 veckors hane kvar som hon egentligen skulle spara själv. Han hette Brusco och var en helt fantastisk hund. Lugn, go och en stor buse som tog allt som gick att leka med, det lekte han med! Krattor, pulkor ja allt. Han kallades även Ferdinand till vardags. Han kunde ligga på gräsmattan lös hemma, utan staket, och vänta när jag kom från jobbet. Spela ingen roll om det gick förbi hundar osv, han stanna och vänta på mig. Hade honom på utställning några gånger med mycket bra resultat.

Tyvärr fick jag inte ha kvar honom så länge. Vid slutet som fyra-åring så operera de bort en knöl på bakre låret. Det var cancer och jag beslutet att låta honom få somna in.
Var det tuffaste jag varit med om. Det tog 6 år innan jag ens titta åt en Rottweiler igen. Sorgen efter Brusco var fruktansvärd.
Men sen vart längtan för stor och smärtan hade blivit lättare att bära. Nu står jag här med en hel flock med hanar och tikar, och dom är lika fantastiska som min första goa Ferdinand

 

 

 

UPP

GLÖDER - Dürbach's Kempes - Stamtavla

Glöder har funnits i mitt hem sedan han var åtta veckor. Glöder är en fantastisk hund på alla vis, som alla ägare säger så klart om sina älsklingar. Men han är verkligen speciell, han har till sitt yttre fått nästan allt man kan önska! Han har ett uttryck som gör att alla smälter, då även människor som inte i normala fall gillar rottisar.
Glöder är mycket trygg , han är en hund som lever för att göra mig som matte till lags i alla lägen. Han ber om uppgifter och gör dom med glädje om och om igen. Han är vänlig, mot allt både barn och hundar. Han är fantastiskt rolig att träna, och hittar på bus när man minst anar.
Är så glad att han är mig till låns i hans jordeliv, kommer aldrig mer få en hund av hans mentalitet och yttre

  HD B/C KORAD 364 p
  ED ua (0) SE UCH
  Öga ua LPI
    TJH(PTRH)
    MH
    Gk BH prov
    Juniorvinnare SSU

Klicka på bild för större format!

 

 

 

UPP

GLÄNZA - Björkelunds Matilda - Stamtavla

Glänza började sitt liv med två mindre bra hem (fodertik).
Jag fick upp ögonen för denna underbara tik och vart förälskad direkt! Fast hon var helt under både mentalt och fysiskt.
Fick hem henne som 9 månaders unghund. Fått lägga ner mycket tid bara på bara få henne som en vanlig hund.
Glänza har en mycket rolig personlighet, hon är busig, med på allt och älskar att göra en till lags. Med glimten i ögat hela tiden, hon är fantastisk att träna men har tyvärr många spöken kvar sen sin första uppväxt, när belöning uteblir så går hon ner sig väldigt fort. Hon behöver bekräftelse hela tiden. Hon är mycket fin exteriört , men finns så klart små detaljer man vill förbättra.
Älskar hennes glada "dampiga" tokiga sidor och hennes stora mod hon visat under hela resan från liten till vuxen .
Glänza är grym som mamma, leker , tvättar och är så försiktig med sina små. Hon är en tik med väldigt stort hjärta för andra hundar och sin familj.

  HD A ÖKL Excellent
  ED ua (0) GK i lägre
  öga ua Gk BH prov
    MH

Klicka på bild för större format!

 

 

UPP

GRANIT - Kämparglöds Granit - Stamtavla

Granit tog mitt hjärta som en vecka gammal valp. Han har sedan den dagen bara hittat på bus och gett en massa gråa hår på matte, men ack så mycket kärlek han har att dela med sig också. Han har igenom sitt, än så länge korta hundliv, bara tagit allt med en klackspark! Inget skrämmer Granit (Gangstern) till vardags! Vill han göra nått så gör han det, även om jag inte tycker att han ska klättra över staket och sno grannens barns boll. Men vilka goda sidor denne buse har, han är en grym patrull hund. Vi har gått upp på certprov som 17 månader och klara allt, men vart tyvärr inte Gk. Han har ett hjärta av guld, och är bland största kelgrisen i min flock. Han kommer nog gå långt inom tävling, om matte räcker till.

  HD A/C Utställd med Excellent, CK
  ED 0/1 MH
  Ögon UA Uppflyttad till lägre/spår

Klicka på bild för större format!

 

UPP

GULD - Kämparglöds Guld - Stamtavla

Åh denna lilla klimp, han skulle så klart säljas som resten av valparna. Men Guld hade en annan plan, han gjorde ett hysteriskt ombyte vid 7 veckor och blev sjövild och det är snällt uttalat. Han fick då stanna lite längre här hemma för att han verkligen skulle hamna hos rätt köpare som skulle klara hans vilda levene. Så så blev det, jag hade is i magen och vänta, och vad hände vid 3 månader jo lille Guld blev nya Ferdinand med stora bokstäver. Och då finns det inget att skylla på för att behålla han, han var ju såå lättsam . Guld är en hund som bara hänger på sin bror i allt, han behöver inte sköta nått bara åker bakom på en räkmacka, till nackdel för sin egna utveckling att lösa problem och se världen med egna ögon. Han är verkligen så jätte jätte snäll, vänlig, lugn och älskar att träna lydnad och äta godis. Han älskar att bli jagad med en tjuvad leksak av mig eller av sina syskon. Han har små hundar som bästa lekkamrater, pumisar och gårdshundar är han favoriter. Får han bara lite mer "egentid" så kommer han bli en grym tävlings hund i spår eller i lydnad el både och. Och han är en riktig vinnare i utställnings sammanhang. Han har gått väldigt bra med många exellent och ck.
Min goa Guldklimp!

  HD A Utställd med Excellent, CK, BIM
  ED ua (0) MH
  Ögon UA  
     

Klicka på bild för större format!

 

UPP

GNISTRA - Kämparglöds Gnistra - Stamtavla

Gnistra är en mycket vacker tik som har fått sitt utryck efter pappa, och sitt yrväder till humör efter mamma.
Hon är väldigt förarvek, och ett hysteriskt driv och tycker allt är roligt om man gör på hennes vis, hon har en bestämd plan! Inte alltid som matte vill, men hon är vänlig och mycket klok och så klart en riktig riktig stor retsticka mot sin ena bror.
Granit och Gnistra är som handen i handsken, lämnar aldrig sidan på varandra. Gnistra är en mycket rolig hund, mycket tok kan hon hitta på.
Vi hoppas på denna tik i framtiden.

  HD A Utställd med Excellent, CK, BIM
  ED ua (0) MH
  öga ua  
Ute på helfoder    

Klicka på bild för större format!

 

UPP

VINDA - Kämparglöds Vinda - Stamtavla

Vinda är den sista tillkomna i min flock. Hon är en väldigt speciell flicka. Har en vilja av stål, på gott och ont, har hon bestämt sig så är det så! Hon är mycket vänlig, social, och pigg på det mesta. Det hon helst hittar på är bus och jäkelskap.
Men hon är en fantastisk spårhund, och det var hon redan som liten valp. Lovar gott inför framtiden. Gör sen inget att hon har väl tilltalande exteriör . Mattes lilla Vindis

     
     
     
     

Klicka på bild för större format!

 

UPP

ZEKE - Kämparglöds Gaizt - Stamtavla

Gaizt (Zeke till vardags) köpte jag tillbaka okt -14 , han är från första G-kullen. Ja, vad ska jag börja, han är sjövild !! Han är en väldigt väldigt glad och positiv hund, som bara älskar att träna och göra mig till lags, han kunde inget när han kom mer än sitt o ligg. Men han är fantastisk att träna med, lättlärd , ambitiös och ett fruktansvärt bra driv! Är det vi jobbar på att dämpa han och få han lite mer sansad. Och när han kom var det bara massa olater och trodde han bestämde sitt liv själv. Det gör han inte nu, han älskar sin plats i flocken och är en riktig buse, som jag både älskar o hatar! Är väldigt glad att han kom tillbaka till kenneln!

  HD A Utställd med Excellent
  ED ua (0) MH
  Öga UA  
     

Klicka på bild för större format!

 

UPP

PUMI

Min första kontakt med Pumi var på My Dog i Göteborg 2002. Såg Emma Willblad med sin Pumi och hade uppvisning i freestyle. Sedan den dagen sa jag att en sån pigg, frän liten rackare vill jag skaffa i framtiden.
Är ny inom rasen så har mycket kvar att lära men har som tur är många bra uppfödare som mentor. Det är skönt att kunna bolla planer, avel osv med gamla rävar inom pumi. Min första Pumi köpte jag 2012 från Norge Pumitime s kennel. Nu har jag två tikar ur samma kull, Manda och Glimma.

 

UPP

DIAMANT - Camms Diamant - Stamtavla

Diamant är en fantastiskt rolig hund. Han är väldig väldigt lättlärd, han har ett stort föremåls intresse och ännu mer intresse för godis. Därför är han väldigt lätt att träna. Han ser till att jag blir varm i hjärtat varje dag. Hittar på något så man bara smälter. Men han kan lika gärna ställa till med motsatsen då han är väldigt envis, fast det går för det mesta att övertala honom in på rätt väg igen. Jag hoppas att jag ska hinna tävla honom i lydnad, för han är grym och tycker det är så roligt. Mattes lille sprutt är en social, lättlärd, överambitiös och en mycket kelsjuk trygg Pumi.
Han förgyller mitt liv med många extra skratt och även nått grått hår ;)

  HD A JUNKL Excellent
  ED (0) MH - avstår skott
    BPH

Klicka på bild för större format!

 

UPP

GLIMMA - Pumitime's Alley - Stamtavla

Glimma är min första Pumi som jag hämtat i Trondheim i dec 2012. Kommer till uppfödaren och titta ner i valplådan och där satt en liten djävul med horn, svart och med öron rakt upp.
Söt så jag nästan svimmade. Glimma är en väldigt energisk tik. Hon kan vara igång hur länge som helst. Att bli jagad av rottisar hör till favorit lekarna, för dom springer hon ifrån varje gång och fintar bort dem. Hon har en bestämd åsikt om mycket men har fantastisk mentalitet. Hon är tuff , orädd, och inget skrämmer Glimma i första taget. Hon har ett föremålsintresse som är stort. Leksaker och kampa är livet för henne, godis ok men inte mer. En så häftig hund!

  HD A ÖKL: Excellent, CK, CERT, CACIB
  ED ua (0) MH
     

Klicka på bild för större format!

 

UPP

MANDA - Pumitime's Amanda - Stamtavla

Manda är helsyster till Glimma och det var inte mening att hon skulle hamna hos mig. Men var på kennelträff med Glimma i Norge och då hade förra ägaren lite problem med Manda, så då beslutades att hon skulle följa med oss hem till Sverige.
Hon är väldigt tuff, med ett driv som inte är av denna värld. Hon är mycket mycket social och har mycket kamp samt föremålsintresse som sin syster men är även väldigt taggad på godis. Hon är ute på foder hos en familj som jag har nära kontakt med och träffar henne ofta. Manda älskar att styra och ställa över mina Rottweilers. ;)
Planen är att ta två kullar på henne då hon är en hund med fart och fläkt som heter duga.

  HD A ÖKL: Excellent, CK, R-CERT, R-CACIB
  ED ua (0) MH
     

 

UPP

TURRE - Kämparglöds Lille Turmalin - Stamtavla

Lille Turre är en väldigt glad och framåt grabb med massa energi, social, och en riktig kelgris. Turre pratar mycket och har små goa ljud för sig, precis som sin mamma Glimma (Pumitime´s Alley) Turre är mattes lilla hjärta , är den som vaktar hela flocken i fall det kommer stora busar. Han har mycket kamp och föremåls intresse, bär alltid på något och reta sina syskon med.

     
     
     

 

 

UPP

SAFIR - Kämparglöds Lille Safir - Stamtavla

Lille Turre är en väldigt glad och framåt grabb med massa energi, social, och en riktig kelgris. Turre pratar mycket och har små goa ljud för sig, precis som sin mamma Glimma (Pumitime´s Alley) Turre är mattes lilla hjärta , är den som vaktar hela flocken i fall det kommer stora busar. Han har mycket kamp och föremåls intresse, bär alltid på något och reta sina syskon med.

     
     
     

 

 

UPP

SMARAGD - Kämparglöds Lille Smaragd - Stamtavla

Smaragd är en kille med stor vilja att ha det som han vill, men är inte en svår hund. Han älskar att leka med kamptrasan och vill mer än gärna valla runt på Rottisen Vinda .
Även Smaragd är en riktig kelgris, när han har tid!

     
     
     

 

UPP